Nostalgi-tivoli

Nostalgi-tivoli og gammeldags markedstemning

 

Tommys Tivoli Show

Svingkarrusel 1937

Karrusellen er fra 1937 og er Danmarks ældste omrejsende karrusel. Karrusellen endda den sidste tilbageblevne at sin art i Skandinavien, og er et enestående stykke omrejsende kultur-historie. Den er bygget i 1937 i Tyskland af den berømte karruselfabrik Gündelwein, og kom til Rahbeks Tivoli, hvor den i over 50 år var tivoliet's hovedattraktion.

I slutningen af 1980'erne blev karrusellen lagt på lager, da der kom nye og moderne karruseller til tivoli, og her lå den indtil 2005 hvor Tommys tivoli overtog karrusellen og istandsatte den totalt.

Svingkarrusellen er dekoreret med over 60 motiver fra H.C. Andersens eventyr, og dette er i sig selv en attraktion som publikum bruger meget tid på at studere. Om aftenen er karrusellen illumineret med 600 gammeldags glødepærer hvilket er med at skabe en helt speciel stemning.

Musik-Ekspressen 1951

Musik-Expressen er en såkaldt bjerg- og dalbane, som tilbage i 1950'erne var blandt "det vildeste" på tivoli-pladserne. De 18 gondoler kører i høj fart op og ned ad bakkerne, hvilket giver en herlig effekt.  Denne karrusel er bygget i Tyskland i 1951 af det legendariske karruselfirma "Gündelwein".

Karrusellen har kørt i Tyskland indtil 2007 hvor Tommys Tivoli overtog karrusellen. Danske tivolier som f.eks. Winthers Tivoli og Aarhus Tivoli har kørt med lignende karruseller i 1950- og 60'erne.

Motiver og dekorationer er originale og smukt restaureret. 1000'vis af lys oplyser karrusellen om aftenen, hvor også spotlys i forskellige farver er med til at skabe stemning.

Musikken er rock´n´roll i bedste 50'er stil, og alle kan være med her, både børn og voksne. Når det skal være "rigtig vildt" kører karrusellen også baglæns.

Ankers Tivoli Park

Ankers Tivoli har lagt sig i selen for at stille med de ældste af forlystelserne i deres store sortiment. Det betyder at vi kan se frem til:

  • Twisteren
  • Radiobilsbanen
  • Børneflyveren
  • Medusa - spøgelsehuset
  • Stærkmandsmaskinen
  • Fiskedam 
  • Luftgynger