Veteranbiler

TimeWinder – et veteranbiltræf?

Nej, - lad os allerførst begynde med at  fastslå at TimeWinder IKKE alene er et veteranbiltræf, men en nostalgi-festival i bredest mulige forstand hvor også veteranbiler er meget velkomne og på en måde en super vigtig ingrediens i “TimeWinder nostalgi-gryden”, hvor fokus er på guldalderen for Danmarks industrialisering 1875 – 1975.  Periodens afslutning falder for bilernes vedkommende sammen med udfasningen af emaljenummerpladerne i danmark. (officielt 1. april 1976) . I TimeWinders  verden stopper "de gode gamle dage" altså her - mere eller mindre idet der jo altid er en gråzone der kræver konduite og imødekommenhed for at håndhæve - noget TimeWinder prioriterer højt. Så har man en mekanisk perle der ikke helt kan leve op til alderskravet men som i udbredt grad bidrager til en historiefortælling der giver mening i forhold til udstillingen på TimeWinder, opfordres man til at tage kontakt til eventet for nærmere information.

 

Fin-bils parkering: TimeWinder anderkender også nyere klassikere og det arbejde der ligger bag vedligeholdelse og restaurering af disse køretøjer der i mange tilfælde befordrer deres entusiastiske ejere til træf. For disse søges der etableret  en fælles særskilt parkering uden for selve event pladsen hvor man således kan efterlade sit klenodie blandt ligesindede og påpasselige entusiaster. Har kan parkeres alt fra customized køretøjer over Hot Rods til nyklassikere. Det vil også være her at ikke-forud tilmeldte udstillere ved pladsmangel på selve udstillingsområdet, vil blive anvist parkering.

 

Gaslight Parade

Jo ældre historiske biler bliver, jo sjældnere ser man dem på gader og stræder - og efter mørkets frembrud. Det er en skam og noget man på TimeWinder søger at kompensere lidt for. Såkaldte “messingbiler” og tilsvarende gamle motorcykler ses efterhånden kun på udstillinger eller til specielle løb som f.eks. Styrkeprøven som afholdes hvert tredje år i danmark. TimeWinder håber at få besøg af nogle af disse tidlige og prægtige køretøjer i drift. Så har du en messingford, en Cadillac, Oldsmobile, Reo og hvad de ellers hedder disse herlige gamle køretøjer, så overvej at tilbringe én eller helst 3 dage på Grønnessegård Gods ved Hundested i det skønne Nordsjælland sammen med ligesindede. Pinse søndag ved  skumringstide bliver der eksklusivt for disse gamle køretøjer nemlig afviklet en parade hvor gaslys eller petroleumslygter gerne skulle være de dominerende lyskilder på køretøjerne. Så hermed en opfordring til at komme karbid i vandtanken, petroleum på lampen og frisk benzin i tanken og deltag med dit pragteksemplar af en messingbil eller motorcykel på TimeWinder nostalgishow i pinsen.

 

 

Hverdagens helte

Messingbiler fra automobilets tidligste tid var forbeholdt rige mennesker og havde allerede fra deres første færd status som klenodier og mange var sikret en pension på museum eller i samlinger. Senere da automobil slet og ret var blevet til “bil” og status ikke var forundt alle biler finder vi hverdagens helte. De køretøjer der var nødvendige for at opretholde en hverdag og ingen sådan rigtig interesserede sig for at give en plads som klenodie og de færreste ønskede at bevare. I dag er de fleste væk – dvs. der VAR faktisk nogen der gemte dem væk et tørt og godt sted og i dag er der lidt kult omkring dem - tag bare Fiat 127, Datsun 1200, Opel Kadett og Rekord, Ford Taunus 12, 15 og 17M, VW 1200 osv.

 

Under temaet ”Jeg holder af hverdagen..” håber TimeWinder at få stort besøg af disse hverdagens helte til en temaudstilling på årets TimeWinder.Vi er på udkig efter umodificerede køretøjer fra perioden, dog er tidstypisk ekstraudstyr jo  en væsentlig del af datidens hverdag, men modificeret og klar til årets Monte Carlo rally var det bestemt ikke. Letmetalfælge var heller ikke hverdag.

Temaet gælder også for varebiler samt knallerter og MC. Privatbiler var jo for de flestes personers vedkommende egentlig ikke hverdags før efter anden verdenskrig og godt oppe i halvtredserne. Gadebillederne indtil da bærer her præg af erhvervskøretøjerne.

 

National Motorhistorisk Køredag - 5. juni

De nyere veteraner op til 1987: Som noget helt specielt for dette års TimeWinder og i anledning af at Danmarks  Nationale Køredag, grundlovsdag den 5. juni i år falder sammen med tredjedagen af eventet, indbydes køretøjer der “kun” er ned til 30 år “unge” til at deltage på lige fod med de “rigtige” TimeWinder køretøjer. (Dvs. til byggeår 1987) Men den nationale køredag handler jo i høj grad om at se bilerne på vejene, så derfor arrangeres der TimeWinder løb for alle veteraner med ankomst på Grønnessegård Gods ved middagstid.

Stjerneløb for veteraner til Hundested. Der er er løbsstart kl. 9.00 fra Holbæk, Roskilde, Helsingør og Nærum. Der køres ad smukke landeveje i Hornsherred og Nordsjælland til målet TimeWinder på Grønnessegaard Gods ved Hundested. Stjerneløbet er for alle køretøjer fra 1987 eller ældre. Fører + ledsager opnår entré til TimeWinder nostalgishow, øvrige passagerer betaler almindelig entré ved ankomst. Der bliver opstilling på særligt område på pladsen af ca. to timers obligatorisk varighed til Concour de Charme blandt festivalens gæster.

Tilmelding påwww.timewinder.dk/stjerneløb

 

Klubstande og stumper

TimeWinder tilbyder etablerede klubber at de kan få en stand på træffet uden stadeafgift. Det betyder at man kan se frem til at møde mange forskellige mærkeklubber på træffet samt nogle af de mere bredt favnende klubber som f.eks Nordsjællands knallertklub og den lokale Halsnæs køretøjsforening.  Skal din klub med kan man læse om tilbuddet på træffets hjemmeside.

I tilknytning til klubstrandene kan man gå på opdagelse på stumpemarkedet. Stumpestande og klubstande placeres meget centralt i det nye plads-setup på Grønnessegaard Gods således at ingen fremmødte kan undgå at passere området ved indkørsel/entré på træfpladsen og med den skønneste udsigt ud over træf område.