Liste over reenactmentgrupper tilknyttet TimeWinder

Scroll ned for at se dem alle :-)

Beredskabs Historiske Forening

https://www.facebook.com/beredskapshistoriskaforeningen/

WW2 Svensk reenactment fra Sverige

Beredskapshistoriska Föreningen (society) portrays the Swedish soldier liable for military service during the emergency/preparedness years (1939-1945). Mainly we portray the Swedish infantry, but when needed also other units, such as Armoured Warfare Units, Home Guard and the Swedish Lotta Corps. 

Danforce - den Danske Brigade

Den 4. Maj 1945 talte den Danske Brigade i Sverige mere end 4700 mand. Mange af dem havde været med fra begyndelsen i september 1943, hvor de første ankom til forlægningen "Sofielund" i Småland. 

"Brigaden" bestod i maj 1945 af: Fire lette infanteribataljoner, en tung bataljon (5. bat.) - med morterer og panserværnsvåben. Derudover var der: lottekorps, sanitetstjeneste, pionertjeneste, maskingeværkompagni, chaufførkorps, brandkorps og en arbejdskommando. 

Ud over ovenstående enheder, var der også marineenheder (Den Danske Flotille 1944-45), planlagte panser enheder (på papiret) og flyverenheder tilknyttet den overordnede stab.

Historien om Den Danske Brigade i Sverige, og den ekstraordinære indsats der blev ydet af brigadens mandskab på alle niveauer, er nu om stunder næsten så godt som glemt. Det er en skam. Fordi, på trods af at Brigaden ikke kom til at indgå i en storstilet kamp på dansk jord, skal man ikke glemme, at den både havde en politisk og moralsk effekt som allerede begyndte i samtiden, og strakte sig et stykke ind i perioden efter. 

Mange i Brigaden havde deltaget aktivt i frihedskampen i Danmark, og var sluppet over sundet. Andre havde befundet sig i Sverige fra før krigen brød ud og andre brigaderer blev fundet i rækkerne blandt de danske jøder der kom over sundet. 

Glemt i dag er desværre også den svenske hjælp der blev ydet. Både til Danskerne men i særdeleshed også til de Norske Polititropper, der selvom navnet kunne tyde på noget andet, havde samme funktion som Brigaden, men dog talte langt flere mænd. 

Lad os sammen huske hinanden på, at frihedskampen havde mange ansigter under Anden Verdenskrig. 

Hjemmeside

  - læs mere

Big Red One - Sweden

Big Red One Sverige er en non-profit historiske samfund, hvis medlemmer gennem reenactment og levende historie, dykke ned i historien omkring USA 1st infanteridivision under Anden Verdenskrig.

- læs mere

Dansk Militærhistorisk Køretøjs-forening

www.dmkf.dk

DMKF er en civil forening og alle køretøjer privatejede. 

Hvorfor er disse køretøjer så interessante ?

Første og især anden verdenskrig ville helt sikkert have fået et helt andet udfald, havde det ikke været for de mange enkle og pålidelige køretøjer, som de allieredes hære benyttede ved invasionerne i Nordafrika, i Italien, på Stillehavsøerne og på Normandiets strande. Mange af disse køretøjer kører endnu og er således et stykke rullende historie.

- Og det stopper naturligvis ikke med 1945. - Siden verdenskrigen er der blevet bygget mange interessante militærkøretøjer og som foreningens formålsparagraf udtrykker det, handler vores interesse om militærkøretøjer "af enhver art", lige fra trillebøre og cykler til bæltekøretøjer, blokvogne og kranbiler i sværvægtsklassen.

Det offentlige Danmark interesserer sig meget lidt for historiske køretøjer og den kulturarv de udgør. Det giver sig udslag i manglende hensyntagen til vores problemer når der laves nye love, som påvirker brugen af vores køretøjer. Dette skyldes ikke ond vilje, men manglende viden og derfor er det nødvendigt med et samarbejde mellem entusiasterne, så vi kan få ændret og eventuelt imødegå lovgivningen. Dette er også årsagen til at DMKF er medlem af Motorhistorisk Samråd (se separat side om dette).

- læs mere

Regimentet

 - læs mere

Tommies at War

Tommies at War portrays the British Soldier of WWII.

Our primary portrayal is the men of the 2nd Battalion, Essex Regiment (56th Independent Infantry Brigade, 49th Infantry Division) during their time in France and Holland in 1944 and 1945. The other major portrayals we do are various units of the 1st Airborne Division as well as 2nd Tactical Airforce from the RAF. We have also on other occasions completely rebadged to represent other units that are appropriate to certain events to be historically accurate. Examples of this were at a Nijmegen themed event where we rebadged as Welsh Guards, and for air shows where we portray men of 3208 Servicing Commando, Royal Air Force and act as ground support staff for Allied aircraft.

- læs mere

Westfront 1916

“Westfront 1916” er en uformel gruppe med base på Sjælland & øerne, etableret af ansatte og frivillige på Middelaldercentret i Nykøbing Falster, men iøvrigt uden formel eller praktisk tilknytning hertil. Gruppen er dannet i sommeren 2013, med det formål at udbrede kendskabet til livet i skyttegravene på Vestfronten under 1. Verdenskrig 1914-18.

- læs mere

WW2Tommies

WW2Tommies er en Dansk Reenactment/levende historie foreningen.

Foreningens formål er gennem fællesskab, socialt samvær og aktiviteter, at bevarer mindet om og udbrede interessen for de militære styrker i det britiske commonwealth, herunder også de danskere, der har været i de britiske styrker. Samt vise dagligdagen på den britiske homefront. I tidsperioden 1914 til 1952, med hovedinteresse for perioden omkring 2. verdenskrig.

Vores formål er at tage rundt til reenactment shows, temadage ved skoler og museer og lave den levende historieformidling.

Foreningen er upolitisk og udviser ikke nogen politiske holdninger.

 - læs mere

WW2 Yanks

ww2yanks.dk

WW2YANKS.DK er en flok 2. Verdenskrigs entusiaster som i form af "levende historie" prøver på, at gengive livet som amerikansk soldat eller civilist for perioden fra 1941 til krigens slutning i 1945.

Formålet med foreningen er, at fremme interessen for de amerikanske styrkers indsats i Europa under 2. verdenskrig og bevare mindet om de mænd og kvinder som kæmpede og faldt for, at befri Europa.

Vi agerer ikke ud fra en særlig politisk overbevisning og foreningen er ikke pro-amerikansk, desuden tager vi afstand fra enhver form for højre- og venstre ekstremisme.

 - læs mere 

Regiment 24

Regiment 24 er en upolitisk reenactmentgruppe, bestående af garvede reenacters, såvel som nye. Vi udøver levende historie, portrætterende de danske Østfrontsfrivillige i SS Panzergrenadier-Regiment 24, Danmark, Division Nordland.

- læs mere

Andre tilmeldte grupper

5th Rangers "WW2 Amerikansk reenactment" fra Sverige

Föreningen Fortsättningskriget "WW2 Finsk reenactment" fra Sverige

Russere WW2 "WW2 Russisk reenactment" fra Danmark/international