Veteranbiler

TimeWinder – et veteranbiltræf?

Nej, - lad os allerførst begynde med at  fastslå at TimeWinder IKKE alene er et veteranbiltræf, men en nostalgi-festival i bredest mulige forstand hvor også veterankøretøjer er meget velkomne og på en måde en vigtig ingrediens i “TimeWinder nostalgi-gryden”, hvor fokus er på guldalderen for Danmarks industrialisering 1875 – 1975.  Periodens afslutning falder for bilernes vedkommende sammen med udfasningen af emaljenummerpladerne i danmark. (officielt 1. april 1976) . I TimeWinders  verden stopper "de gode gamle dage" altså her - mere eller mindre, idet der jo altid er en gråzone der kræver konduite og imødekommenhed for at håndhæve - noget TimeWinder prioriterer højt. Så har man en mekanisk perle der ikke helt kan leve op til alderskravet men som i udbredt grad bidrager til en historiefortælling, der giver mening i forhold til udstillingen på TimeWinder, opfordres man til at tage kontakt til os for nærmere information (se nederst).

Fin-bilsparkering

TimeWinder anderkender også nyere klassikere og ombyggede køretøjer og det arbejde der ligger bag opbygning, restaurering og vedligeholdelse af disse køretøjer, der i mange tilfælde befordrer deres entusiastiske ejere til træf. For disse er etableret  en fælles særskilt parkering uden for selve eventpladsen, men i umiddelbar tilknytning, hvor man således kan efterlade sit klenodie blandt ligesindede og påpasselige entusiaster. Her kan parkeres alt fra customized køretøjer over Hot Rods til nyklassikere og youngtimere. Det vil også være her at ikke-forud tilmeldte udstillere ved pladsmangel på selve udstillingsområdet, vil blive anvist parkering.
 

Gaslight Parade

Jo ældre historiske biler bliver, jo sjældnere ser man dem på gader og stræder - og efter mørkets frembrud. Det er en skam og noget vi på TimeWinder søger at kompensere lidt for. Såkaldte “messingbiler” og tilsvarende gamle motorcykler ses efterhånden kun på udstillinger eller til specielle løb som f.eks. Styrkeprøven som afholdes hvert tredje år i Danmark. TimeWinder får besøg af nogle af disse tidlige og prægtige køretøjer i drift primært Pinsedag. Så har du en messingford, en Cadillac, Oldsmobile, Reo og hvad de ellers hedder disse herlige gamle køretøjer, så overvej at tilbringe én eller helst 3 dage på Grønnessegård Gods ved Hundested i det skønne Nordsjælland, sammen med ligesindede. Pinsedag ved  skumringstide bliver der eksklusivt for disse gamle køretøjer afviklet en parade hvor gaslys eller petroleumslygter gerne skulle være de dominerende lyskilder på køretøjerne. Så hermed en opfordring til at komme karbid i vandtanken, petroleum på lampen og frisk benzin i tanken og deltag med dit pragteksemplar af en messingbil eller motorcykel på TimeWinder nostalgishow i pinsen.

Kontakt os eventuelt for nærmere praktiske forhold (se nederst).

 

Veterankøretøjsløb - 2. pinsedag 21. maj - Hillerød-Hundested

Der er er løbsstart kl. 9.00 fra Torvet i Hillerød. Der køres ad smukke landeveje i Nordsjælland og Hornsherred til målet TimeWinder på Grønnessegaard Gods ved Hundested.
Løbet er for alle køretøjer fra 1975 eller ældre. Fører + ledsager opnår entré til TimeWinder nostalgishow, øvrige passagerer betaler almindelig entré ved ankomst.
Der bliver opvisning af alle køretøjer når alle er ankommet og herefter obligatorisk opstilling på særligt område på pladsen af ca. to timers varighed. Her gennemføres en "Concour de Charme" blandt festivalens gæster. Vinder og 2 runner-ups præsenteres herefter på rampen.

Tilmelding påwww.timewinder.dk/Veteranløb

 

Klubstande og stumper

TimeWinder tilbyder etablerede klubber at de kan få en stand på træffet på favorable vilkjår. Det betyder at man kan se frem til at møde mange forskellige mærkeklubber på træffet samt nogle af de mere bredt favnende klubber som f.eks Nordsjællands Veteranknallertklub og den lokale Halsnæs Classic Motorklub.
Skal din klub med kan man læse om tilbuddet her.

I tilknytning til klubstrandene kan man gå på opdagelse på stumpemarkedet. Stumpestande og klubstande er placeret centralt på pladsen, så ingen fremmødte kan undgå at passere området ved ankomst til træfpladsen. 
Vil du selv have en stumpestand kan du læse mere om dette her.

Yderligere oplysninger on klubstande, veteranløb og køretøjer generelt: Michael Deichmann, 22 27 86 51.