Brand og Redning på TimeWinder

Brand og Redning på TimeWinder

Mød Falckmuseet fra Egeskov på Fyn, Brandværnsmuseet i Frederiksværk og Odsherred Brandmuseum på årets TimeWinder i pinsedagene.

Tre museer med fokus på brand- og redning formidler brandværnshistorie på TimeWinder. Tilsammen leverer museerne hele 15 ambulance, brand og redningskøretøjer selvfølgelig behørigt bemandet af 'personale' i de korrekte historiske uniformer. Hvem ved - måske kan du få en tur i en brandbil? 

 

 Køb billet til TimeWinder

 

 

Om de tre museer:

Brandværns og bunkermuseet i Frederiksværk

Et interaktivt museum, hvor man gerne må røre og prøve tingene. Her kan man komme ud at køre i en af  veteranbrandbilerne. Museet drives af frivillig arbejdskraft, som holder liv i både de gamle biler, og alt det øvrige spændende der er at se på. Mød de frivillige og hør dem fortælle om bilerne og prøv en tur i veteranbrandbilerne.

På bunkermuseet kan man se det gamle beskyttelsesrum i Vognmandsgade, som er fyldt med masser af spændende udstyr fra besættelsestiden. Bunkeren stod klar til at huse op til 50 personer først i tilfælde af luftangreb og senere i tilfælde af atomangreb. Man kan fx kombinere besøget med et besøg i Bomuldstørreriet, og få autentisk lokal 2. verdenskrigshistorie med den hjemmebyggede og lokale V3-kampvogn der her er udstillet. 

Der er åbent hver lørdag fra 11-15 i perioden fra påske til efterårsferien.

Falckmuseet på Egeskov - Kværndrup på Fyn

Falck blev stiftet tilbage i 1906 af den legendariske Sophus Falck. Gennem årene voksede firmaet til at blive en stor international virksomhed. På Falckmuseet kan man få et indblik i både materielet og køretøjernes udvikling op gennem tiden. Der er både ambulancer, brandbiler, redningskøretøjer og autohjælp mv. 1. maj kunne Falckmuseet indvie en helt ny udstilling vedr. den første redningskorpsstation i København fra 1906. Første lørdag i august måned afholdes hvert år 'Falck-dagen'. Her bydes på mange spændende aktiviteter og såvel gamle som nye køretøjer. Egeskov byder i øvrigt på mange andre spændende museer og aktiviteter også, så sæt bare hele dagen af hvis familien skal på tur. 

Odsherred Brandmuseum

Museets areal udgør ca. 1.200 m2 udstillingsareal, hvor der udstilles mere end 20 historiske brandkøretøjer, samt diverse brand udstyr / pumper. Køretøjerne er primært brandkøretøjer fra det forrige århundrede, men også en hestetrukket brandsprøjte fra 1864 har plads her.

Museet fortæller om lokal brand væseners historie, samt generelt om brandvæsener i Danmark. Museet er et aktivt museum, hvor en del af køretøjerne må røres og prøves, og hvor der ofte er særudstillinger og demonstrationer. Museet indholder også et bibliotek om brand væsener i Danmark hvor der er fremvisning af historiske film m.m. 

Rundt omkring i museet er der montre fyldt med modeller af redningskøretøjer af forskellig slags og størrelse, så mon ikke man kan finde den man selv havde som barn blandt de mange modeller.

Dragsholm Brandværnsforening fungerer som brandmuseets venne-forening, og varetager den daglige drift af museet.