Kullabygdens Lantbruksmuseum

Kullabygdens Lantbruksmuseum - Zachows Gård besøger TimeWinder

Med sig bringer de dronningen i den store samling af landbrugsmaskiner: Den amerikanskbyggede Nichols & Shepard Vej-lokomotiv, 1918, samt en repræsentativ række af amerikansk byggede meget tidlige traktorer. 

Om Nichols & Shepard, dampdreven landsbrugstraktor 

Maskinen er fremstillet i Michigan USA. Den har 20 hk på trækstangen og 70 hk på drivrem.  Maskinen blev renoveret i årene 2011-2012 af Kullabygdens Lantbruksmuseum og renoveringen tog cirka 2000 timer.

Museet drives af Fredrik og Paulina samt foreningen bag bestående af en flok mekanikinteresserede både drenge, piger, mænd og koner.

Fredrik Zachows interesse for traktorer blev allerede rejst, da han var barn.

"Det var da jeg var 11 år gammel og så VM i pløjning var jeg solgt" siger han.

Så troede far, at jeg var for lille til at begynde at skrue selv, men da jeg var 13, måtte jeg begynde at renovere en gammel traktor, der var hjemme på gården.

Den gamle traktor, en Volvo T24, er stadig en af mere end 60 modeller som vises i Landbrugsmuseet. Fredrik har samlet meget gennem årene og ejer det meste selv. Meget fra samlingerne kommer fra egnen, men der er også maskiner, der importeres.

En masse penge er brugt på hobbyen, museet fungerer helt uden bidrag, men det er ikke den eneste indsats. Der har været mange arbejdstimer gennem årene.

"Nogle er gamle skovvrag, har været så dårlige, at jeg dårligt har kunnet få dem fri af skovens greb," siger Fredrik Zachow.

Zachows gaard ligger blot 45 minutters kørsel fra Helsingborg. 

http://www.zackowsgard.se/

Køb billet til TimeWinder