På vej mod TimeWinder 2020

Østbloktema 2019: Checkpoint Charlie på TimeWinder
Checkpoint Charlie i TimeWinder-udgaven. Foto:Dorthe Lindkilde

Sommeren går på hæld... 

-og det er på høje tid at rette en STOR TAK til Jer der gjorde TimeWinder nostalgidage 2019 til virkelighed!  

Uden Jer udstillere, frivillige og sponsorer kunne TimeWinder ikke realiseres. Sammen er vi et stærkt fællesskab, der hvert år skaber denne magiske oplevelse af en tidsrejse på Grønnessegaard Gods.  

- det er på høje tid at rette

en STOR TAK til alle jer

der gjorde TimeWinder 2019 til virkelighed!

TimeWinder 2019 – hvordan gik det?  

Det var i år tredje gang at TimeWinder nostalgidage blev holdt.  Kulissen sattes med veteranbiler, dampmaskiner, veteranfly, militærlejr og kaffesalonen fra før verden gik af lave. Et stadig stigende antal aktører fra diverse foreninger og historiske fællesskaber levendegjorde sceneriet til en drøm af en tidsmaskine.  

TimeWinder nostalgidage samler lokale kræfter om at skabe et arrangement, der er med til at promovere Halsnæs. Mange udstillere og aktører kommer langvejs fra, det være sig fra hele norden samt Holland, Tyskland og England.  30-året for Berlinmurens fald blev markeret med koldkrigstema og årets nye tiltag – hestekøretøjer, land-racing og air-race blev taget imod af de besøgende med stor begejstring.   

Der er en stigende interesse for TimeWinder nostalgidage, og i 2019 var der en væsentlig stigning i andelen af børnefamilier, der aflagde TimeWinder et besøg. Det er en målgruppe, vi er meget opmærksomme på, og vi vil i planlægningen af næste års arrangement arbejde yderligere på at fremme børne- og familievenlige aktiviteter.  

Land-race og air-race  

Blandt nyhederne i år var Landracing Experience, hvor køretøjer fra før WW2 kørte ræs mod hinanden på en nyanlagt motorbane. Også i luften blev der dystet på tid. Veteranflyene blev sendt af sted fra Aerodromen og stopuret sat i gang. Kombinationen af fart og spænding akkompagneret af levende formidling af speakerne gjorde begge aktiviteter fantastisk underholdende for såvel chauffører, piloter og publikum! Land-race og air-race har gjort sit indtog på TimeWinder, og det vil der blive mere af i 2020.  

TimeWinder 2020 er i støbeskeen 

Forberedelser til TimeWinder nostalgidage 2020 er allerede godt i gang. De første konkrete tiltag foregår pt. on location hvor eventpladsen er blevet pløjet, harve og tromlet for at minimere alle ujævnheder, og i disse dage sås nyt græsdække. Eventpladsen er samtidig blevet opgraderet med elkabler og vandledninger, så udstyr og toiletvogne kan kobles på i samlebrønde.  

Blandt vores frivillige aktører er der i de forskellige teams gang i forberedelserne til TimeWinder 2020, der vil byde på gensyn med gamle kendinge som kaffesalonen, veterankøretøjer, fly, militær, spejdere og dampmaskiner mm. TimeWinder 2020 kommer helt oplagt også til at markere 75 året for befrielsen efter 2. verdenskrig samt ikke mindst 100 året for genforeningen af Sønderjylland og dermed også begyndelsen på et årti, kendt som de brølende 20’erne. TimeWinder 2020 bliver festligt og sjovt! 

Et stærkt fællesskab 

TimeWinder har stor opbakning fra det lokale erhvervsliv i form af sponsorater og partnerskaber, ligesom mange lokale foreninger deltager aktivt. Ca. 300 frivillige fra nær og fjern var i aktion på TimeWinder de tre pinsedage med jobs i entre, ølsalg og andre praktiske funktioner. Flere lokale overnatningssteder har meldt tilbage, at de har haft TimeWinder-gæster boende. Nogle gæster har været så begejstrede, at de allerede har booket overnatning i pinsen til næste år. 

Vi skal tiltrække flere besøgende for at gøre TimeWinder økonomisk bæredygtigt, men vi oplever desværre, at kendskabet til arrangementet er for begrænset. Vores markedsføringsbudget er ikke stort, så derfor skal det anvendes der, hvor det har bedst effekt. I tilrettelæggelsen af markedsføringen af TimeWinder 2020 arbejder vi derfor, udover den brede grundlæggende annoncering, med at kommunikere specifikt til udvalgte målgrupper.