Weltmeister - the true and untold story

Historien om Angus Weltmeister N 520 og om hvordan det hele startede

Af: Per Garbos

Denne noget specielle retrofuturistiske motorcykel og i særdeleshed historien om den, tager afsæt i en helt anden del af verden – nemlig i USA. Det var tilsynelandede her, man i fyrrerne eksperimenterede med pulsejet motorcykler- Yderligere kunne man nogenlunde samtidig købe konstruktions tegninger over pulsejet motorer, som var beregnet til at kunne bygges på cykler, for blot 4 dollars.

Ikke blot havde USA gang i noget, men også franskmændene forsøgte sig i samme periode med en pulsejet motorcykel som hed Veloreacteur – det var en lille 3 motores pulsejet motorcykel som i øvrigt havde den sjove sikkerheds feature at motorerne stoppede når man drejede styret (svingede) og startede igen når man rettede op.

Pulsejetmotorcykler har altså eksisteret de sidste 70- 80 år uden at man har set eller hørt om pulsejet motorcykler fra Tyskland.

DKW Weltmeister – eller Angus Weltmeister om man vil - er frembragt som en replica, af det som teamet mener kunne være Tyskernes modstykke til det vi kender fra USA og Europa – men det er selvfølgelig en fortolkning. Det er nedenstående vedhæftede historie – eller antagelse, som danner det tekniske og designmæssige grundlag for Weltmeisteren.

Om hvorvidt den – eller en lignende oprindeligt har eksisteret – og i så fald om den har været baseret på det design, de ud fra det historiske perspektiv har valgt, må være op til den enkelte – under alle omstændigheder har team Weltmeister bygget en :-) 

Weltmeister stiller op til landracing på TimeWinder 2019