custom essay premium service writing where can i pay someone to write my essay assigning real estate contracts phd thesis on stress management cheap research paper writers examples of thesis statements for research paper phd thesis for computer science how to write an application letter without experience

Soldaterliv gennem 100 år

I militær-området kan du gå på opdagelse i militær-historien: Lige fra historien om den tapre landsoldat over første og anden verdenskrig samt op gennem koldkrigs-årene.

Modsat på et museum, kan man her komme helt tæt på og snakke med soldaterne. Grupperne bor i historiske militære lejre med telte, udstyr og våben fra tiden.

I år vil der være særlig fokus på de sidste dage af besættelsen af Danmark. Et forsinket 75 års markering af krigens endeligt her i landet.

Lokal modstandskamp-historie

Lokalt i Frederiksværk blev der af modstandsfolk fabrikeret en pansret lastbil til det endelige opgør med besættelsestropperne. Det kom til at blodigt opgør kun 3 km fra TimeWinders mark, hvor den berygtede Lorenzen-gruppe blev anholdt. Lastbilen findes endnu som museumsgenstand og er ikke køreklar, Men en flok lokale entusiaster med tilknytning til TimeWinder Nostalgidage har brugt 2020 på at fremstille en eksakt kopi og med denne som hovedomdrejningspunkt, vil der på TimeWinder 2022 blive opført en reinactment opvisning om hændelserne den 5. maj 1945. Og det kommer ikke til at gå stille for sig !!

Vi har valgt af dele området op i tre tidszoner: 

  • Til og med Første Verdenskrig
  • Perioden op til og under Anden Verdenskrig
  • Efter Anden Verdenskrig og frem til 1975.

Hold øje med programmet:

Guidet Militær rundtur : På programsatte tidspunkter kan du opleve en guidet tour igennem militærlejrerne, lige fra første verdenskrig og til den kolde krig. Oplev den historiske udvikling i udstyret og vær tæt på når noget af dette demonstreres for publikum. Touren starter ved "Berlinmuren" ved Chekpoint Charlie hvor året er 1976. derefter kommer man tilbage igennem historien. Der vil også være sprængstofs demonstrationer og fremvisning af historiske militærkøretøjer, overflyvning af fly samt brug af "special effects" på fastsatte tidspunkter.

Historien formidles af militær-historiske grupper og museer der hver især dykker ned i en specifik del af soldatens historie. De enkelte grupper tager direkte afsæt i en historisk tidslomme og portrætterer soldaterlivet som det var på den tid - på godt og ondt.  

Der vil være salgsboder med militæreffekter samt flotte og spændende militærkøretøjer.

Militær-sektionen er en del at TimeWinder Nostalgidage som du ikke må gå glip af!

Vil du være med som aktør? 

Aktør i militærlejren?

Anmod om at deltage

Invitation

- til militærhistoriske aktører

Etiske regler

for militær reenactment