Liste over reenactmentgrupper tilknyttet TimeWinder

Scroll ned for at se dem alle :-)

Big Red One - Sweden

Big Red One Sverige er en non-profit historiske samfund, hvis medlemmer gennem reenactment og levende historie, dykke ned i historien omkring USA 1st infanteridivision under Anden Verdenskrig.

- læs mere

Dansk Militærhistorisk Køretøjs-forening

www.dmkf.dk

DMKF er en civil forening og alle køretøjer privatejede. 

Hvorfor er disse køretøjer så interessante ?

Første og især anden verdenskrig ville helt sikkert have fået et helt andet udfald, havde det ikke været for de mange enkle og pålidelige køretøjer, som de allieredes hære benyttede ved invasionerne i Nordafrika, i Italien, på Stillehavsøerne og på Normandiets strande. Mange af disse køretøjer kører endnu og er således et stykke rullende historie.

- Og det stopper naturligvis ikke med 1945. - Siden verdenskrigen er der blevet bygget mange interessante militærkøretøjer og som foreningens formålsparagraf udtrykker det, handler vores interesse om militærkøretøjer "af enhver art", lige fra trillebøre og cykler til bæltekøretøjer, blokvogne og kranbiler i sværvægtsklassen.

Det offentlige Danmark interesserer sig meget lidt for historiske køretøjer og den kulturarv de udgør. Det giver sig udslag i manglende hensyntagen til vores problemer når der laves nye love, som påvirker brugen af vores køretøjer. Dette skyldes ikke ond vilje, men manglende viden og derfor er det nødvendigt med et samarbejde mellem entusiasterne, så vi kan få ændret og eventuelt imødegå lovgivningen. Dette er også årsagen til at DMKF er medlem af Motorhistorisk Samråd (se separat side om dette).

- læs mere

Anderslövs repgubbar

Anderslövs repgubbar er en forening der potrætterer svensk infanteri efter 2. verdenskrig med vægt på køretøjer og uniformer.

 

Regimentet

 - læs mere

Westfront 1916

“Westfront 1916” er en uformel gruppe med base på Sjælland & øerne, etableret af ansatte og frivillige på Middelaldercentret i Nykøbing Falster, men iøvrigt uden formel eller praktisk tilknytning hertil. Gruppen er dannet i sommeren 2013, med det formål at udbrede kendskabet til livet i skyttegravene på Vestfronten under 1. Verdenskrig 1914-18.

- læs mere

WW2 Yanks

ww2yanks.dk

WW2YANKS.DK er en flok 2. Verdenskrigs entusiaster som i form af "levende historie" prøver på, at gengive livet som amerikansk soldat eller civilist for perioden fra 1941 til krigens slutning i 1945.

Formålet med foreningen er, at fremme interessen for de amerikanske styrkers indsats i Europa under 2. verdenskrig og bevare mindet om de mænd og kvinder som kæmpede og faldt for, at befri Europa.

Vi agerer ikke ud fra en særlig politisk overbevisning og foreningen er ikke pro-amerikansk, desuden tager vi afstand fra enhver form for højre- og venstre ekstremisme.

 - læs mere 

Nordvästra Skånes Dragoner

Efter Anden Verdenskrig og frem til 1975 i Sverige. Gruppen udstiller Svensk materiel og køretøjer fra den kolde krig.